Den personliserede kundeoplevelse med omnichannel marketing

Kan dit brand genkende kunder på tværs af kanaler og touch points online såvel som offline i kunderejsen? – og leverer dit brand en integreret og oplyst oplevelse på tværs af disse? Med en aktiv omnichannel approach til marketing kan virksomheder levere personaliserede oplevelser til både nye og eksisterende kunder og ultimativt skabe øget vækst for forretningen bagved brandet.

Læs mere om hvordan KYNETIC arbejder med omnichannel marketing her. 

Omnichannel Marketing - Hvorfor er det vigtigt for din forretning?

I en verden hvor forbrugerne og  brugere interagerer på tværs multiple kanaler og forventer at brands og virksomheder kan levere løsninger og kommunikation, der passer til deres individuelle behov, er Omnichannel Marketing blevet det begreb, der dækker over den marketing disciplin, der er en væsentlig vækstmotor for virksomheder, der er klar til at tage deres nuværende single- eller multichannel tilgang til det næste niveau.

Begrebet Omnichannel er opstået, som løsningen på, netop hvordan man skaber en personaliseret og allestedsværende oplevelse for både nuværende og kommende kunder.

Studier viser, at et veleksekveret omnichannel marketing setup har direkte indvirkning på forretningens metrikker: op til 90% bedre fastholdelses rater, basket sizes og dermed livstidsværdier. Med andre ord – en seriøs vækstmotor, når det bliver gjort rigtigt. 

I KYNETIC hjælper vi vores kunder med end-to-end løsninger, der først sikrer at det rette strategiske fundament for vækst er på plads, så go-to-market tilgangen tydeligt og effektivt sætter retning og mål for den efterfølgende dag-til-dag eksekvering, læring og optimering af hele omni-tilgangen.

– Med andre ord hjælper vi til udvikling fra status quo til næste niveau, uagtet om det er strategisk sparring og hjælp til process, eller det en en fuld strategi og eksekvering der er behov for.

Vidste du ….

… At mere end 4 ud af 5 forbrugere forventer personliserede købsoplevelser, som en standard service fra virksomheder og dét at føle sig som en person, i den måde brands taler til dem på, er blandt de største kriterier der vælges udbyder fra.

– Samtidig siger mere end 3 ud af 4 forbrugere, at de forventer virksomhederne forstår deres forventninger og behov.  

Hvad er Omnichannel Marketing?

Junglen af marketing-begreber vokser sig tættere for hver dag, og channel-området er ingen undtagelse. Inden vi dykker ned i hvordan vi arbejder med området, kigger vi derfor på definitionen og nært beslægtede begreber. 

 

“Omnichannel Marketing henviser i sin kerne til den integrerede og personaliserede kundeoplevelse på tværs af kanaler – digitale som analoge – samt transaktions muligheder og samler alle disse touch points i én samlet approach til kunderne.”


Med andre ord, er man som brand, uafhængigt af hvor man møder nye eller potentielle kunder, i stand til, at berige og udnytte den information man har tilgængelig på den enkelte person, til at levere en forbedret og personaliseret oplevelse, der mere præcist matcher det behov den enkelte kunde har.

 

Omnichannel Marketing versus Multichannel Marketing

Det nært beslægtede Multichannel marketing begreb, bliver tit forvekslet med omni. Multichannel er stadiet efter single channel og før omni, hvor man som kunde eller prospect kan interagere og foretage transaktioner med virksomheder på tværs af flere forskellige touches også på tværs af offline og digitale kanaler – mange retailers befinder sig i denne kategori i dag. Multichannel strategier behandler dog de enkelte kanaler eller transaktioner i siloer og har altså ikke den fuldkomne intergrerede levering af oplevelsen.

Forskellen imellem de to ligger derfor i, hvor integrereret en oplevelse man kan levere på tværs af kanaler. Som beskrevet ovenfor er beviserne for de kommercielle resultater bedst under Omni tilgangen, hvorfor den med kommercielle øjne bør tilstræbes – dog kræver denne også relativt større forståelse for og brug af data og tec, for at kunne identificere den enkelte kunde iblandt forskellige devices, browsers og fysisk adfærd og efterfølgende eksekvere på den rent kommercielt.

 

Lad os se på et tænkt eksempel i mellem en webshop og en fysisk butik:

En tidligere kunde har i noget tid søgt rundt efter et par nye løbesko. Han besøger derfor webshop X og browser lidt rundt, for at bestemme sig, for et godt par. Han er dog ikke helt sikker på, at det nu også er det rigtige par, han har fundet. Han går derfor ned i butikken for at få den sidste hjælp, prøver skoene på og ender med at købe et nyt par igennem butikken.

I en (karikeret) multichannel tilgang, vil kunden opleve et retargeting flow med den selvsamme sko, som han lige har købt på de digitale kanaler.
– Dette vil ske umiddelbart efter købet har fundet sted, fordi webshoppen ikke ved, at han har købt skoene nede i butikken, men kan se, at han har læst en masse om løbesko og set på produkterne, inde på webshoppen. Det er selvfølgelig uhensigtsmæssigt for kundens oplevelse af brandet – for hvorfor tilbyder de en sko, som han lige har købt – og endnu værre – måske endda også med en ekstra rabat i retargeting flowet ifht. hvad han har købt for i butikken.

Kunden kender ikke til forholdene i datastyringen bagved, han forholder sig bare til at der står samme brand på afsenderen af kommunikationen, både fysisk og digitalt, – så må de vel også tale sammen og vide at han lige har købt skoene i butikken, ikke?

  • Med andre ord forventer kunden en personaliseret oplevelse uafhængigt af, om virksomheden er i stand til det eller ej. Det er bare den virkelighed man som brand skal navigere i, i dag.
    For butikken er det ligeledes uhensigtsmæssigt, at investere marketing budget på en kunde og et produkt, som kunden lige er gået ud af markedet på og måske endda gøre ham utilfreds fordi han føler sig snydt på prisen og dermed mindre sandsynlig til at anbefale brandet til andre, eller købe der igen senere. Lose/lose situation.

I en Omnichannel tilgang vil det se anderledes ud:-
Har butikken fuldkommen styr på sine processer, så vil kunden opleve en bedre service allerede nede i butikken, fordi butiksmedarbejderen ved købs situationen, allerede kan se i CRM, at kunden tidligere har købt produkt x, y, z og derfor har lettere ved at tilbyde lignende eller komplimenterende produkter, der passer til kundens behov og levere en god personaliseret oplevelse, der hænger sammen med kundens individuelle behov.

Samtidig vil et efterfølgende retargeting- eller automation flow kunne struktureres efter komplimenterende produkter; eksempelvis hvor lang tid, der er gået, siden skoene er købt og dermed hvornår han sandsynligvis igen vil være interesseret i at høre om et godt tilbud på løbesko, udstyr, eller noget helt tredje.
– Selvsagt er det bedre for virksomheden at kunne levere den personaliserede oplevelse for den enkelte kunde, hvad enten man møder ham offline eller online.

Med andre ord er struktureringen og anvendelsen af data og information på tværs af alle touch points dét, som udgør forskellen på de to begreber og ikke mindst forskellen på, hvad der giver leveringen af den gennemsnitlige oplevelse og den førende kundeoplevelse i dagens marked.

 

Sådan arbejder vi med Omnichannel Marketing i KYNETIC

Fundamentet for at kunne levere den integrerede oplevelse er, at have en særdeles struktureret tilgang til indsamling og strukturering af data og dernæst være istand til at bygge arkitekturen til, hvordan man anvender den information/data på alle de relevante områder i virksomheden.

Derfor er der den analytiske og strategiske proces der bør gennemføres før eksekvering af et omnichannel setup helt essentiel for, hvor gode resultater man får ud i den anden ende:

 

Opstil klare målsætninger og skab fundamentet og
– Først og fremmest kortlægges brandets overordnede målsætninger, de relevante segmenter i målgruppen og hvilke kunderejser der findes, på tværs af produkter og services man ønsker at gå i markedet med. 

Dette gøres igennem en kombination af egne data og nye eksplorative indsigter, der sikrer at både interne fokusområder og markedets behov er stemmer overens med den måde brandet går i markedet på og for at syreteste om projektet i første omgang vurderes til at have nok potentiale, til at være en positiv business case.

Vi ser desværre ofte, at denne fase nedprioriteres i et nyt projekt og den “indefra og ud” approach der er subjektivt baseret er det mange tyr til i hverdagen. Det er 99 ud af 100 gange ikke det optimale udgangspunkt for at få gode resultater. Man er som person altid begrænset og biased af egne erfaringer, hvilket gør den subjektive beslutningstagen svagere end den datadrevne. 

Med andre ord, denne fase er helt essentiel, for at lykkedes med de mest optimale go-to market strategier, eksekveringer og dermed resultater. 

Strukturér data & technologivalg, byg den stærke go-to market plan og producer selve indholdet

Udvælg den tech-stack der bedst understøtter det behov der er fastlagt i første fase. Alt afhængig af, hvem man er og hvilken ydelse man tilbyder markedet, er valget af tech relativ forskelligt. Dog er der nogle fællesnævnere, som gælder på tværs:

  • Der skal være mulighed for at et etablere et single-customer view, som betyder, at vi kan identificere personen bagved data til én person, uanset hvor vi møder ham/hende henne af og fra hvilket device go derfor kan bruge den data vi samler op til at kvalificere vores kommunikation til ham igennem hele kunderejsen. CRM, CDP eller DMP systemer udgør i den kontekst nogle af det vigtigste platforme til at håndtere den opgave, men kan ikke gøre opgaven færdig selv.

    Læs mere om KYNETICs arbejde med CDP og datacentralisering her

  • Derfor skal der også være mulighed for at integrere tools og kommunikations platforme med hinanden, så den data der hentes kan skydes automatisk i kanaler efterfølgende på tværs af tools og sørge for, at den kommunikation der leveres også optimeres med den rigtig målretning, til den rette person, på det rette tidspunkt. 

Under samme emne er det næste step at strukturere alt den data, der indsamles, i de valgte platforme, så dét der kontinuerligt indsamles og anvendes aktivt eller automatiseret i alle touchpoints.

– Det betyder at man skal forstå hvilke data der er gode til at bruge i forskellige situationer, specielt adfærds data har gentagne gange vist sig som en meget stærk proxy for kommerciel intention. 

Derudover er kravet til det rigtige indhold og ikke mindst volumen af indholds produktionerne relativt stort et en omni-tilgang. Forskellige segmenter ræsonnerer med forskellige versioner af budskaber og på tværs af faserne i en kunderejsen er der også forskellige fokusområder i versioneringen af budskaber, alt afhængig af hvor købsmoden brugeren er.

Det hele skal testes imod hinanden og leveres kontinuerligt og personaliseret til brugeren ude i markedet. Derfor er hele content arkitekturen, planlægningen og produktionen bagved et centralt fokuspunkt for at kunne lykkedes med eksekveringen af selve kommunikationen og kreativerne.

3. Automatiser, test, lær og optimer. 
– Når alle mål er sat, kunderejser, kanaler, budskaber mv. er fastlagt. Platforme er valgt, data er samlet og struktureret, content er produceret og klar til at publicere, på tværs af digitale og offline touches og kunderejserne faser, så skal der eksekveres. Det lyder omfattende og lad os være ærlige, det kan det også være.

– Heldigvis, så gør tech os i høj grad i stand til at automatisere de opgaver der tidligere var manuelle. Derudover accelererer kunstig intelligens  læringprocessen for hvad der virker og ikke virker og bidrager dermed signifikant til at forbedre de kommercielle resultater hurtigere end før. 

Læs mere om hvordan vi arbejder med automatisering i KYNETIC, her

– Nøglen i denne fase er igen struktur og at sikre man altid tester, lærer og implementerer nye initiativer og ændringer på de data der kommer ind.

For når det er mennesker vi ultimativt skal tale til, vil der altid være noget der virker rigtig godt, som vi skal gøre mere af og noget der skal forbedres og optimeres og hvad det præcist er vil ændre sig med tiden, fordi vi som menneske ændrer og tilpasser os tilsvarende.

Resultatet er ultimativt leveringen af den integrerede og personaliserede kundeoplevelse, – Og for forretningen bagved, så betaler investeringen i omni tilgangen sig tilbage med større kurvestørrelser, volumen i kunder, højere fastholdelsesrater og stærkere brandopfattelser. 

Skal vi hjælpe dig med en omnichannel marketing strategi, setup eller begge dele?

– Så tøv ikke med at kontakte os i dag, eller skriv dig op til at blive kontaktet i formularen her på siden, så kontakter vi dig, for en uforligtigende snak

 

 

Nyeste virksomheder der har valgt KYNETIC

Vi kan også hjælpe jer med

Digital Strategi

Vi laver både 360 graders digitale strategier og separate kanalstrategier med fokus på målbar vækst via indsigt i kunderejser, forbrugeradfærd og realistiske roadmaps.

Analyse og indsigt

Vores analytics-team kombiner webanalyse med business intelligence og predictive analytics for at give netop den indsigt, der sikrer, at der kan skabes de bedste resultater.

SEO

Vores omfattende SEO-framework sikrer dig øget synlighed og øget trafik fra Google og Bing. Frameworket består af 5 essentielle områder i en forretningskritisk SEO-indsats.

SEM

Med vores SEM-framework og best-in-class annonceringsværktøjer skaber vi klare målbare resultater på tværs af brancher med intelligent annoncering i Google Adwords, Google shopping, Bing Ads og retargeting.

Digitalt medieindryk & Display

Vi arbejder både top-funnel med at øge brand/produktkendskab og low-funnel med fokus på konverteringer. Vi arbejder med display-annoncering (RTB), dynamisk banner-udvikling, Youtube, native-ads, video-prerolls, in-app-ads og remarketing-setups.

Email & Automation

Med dyb specialisering i email-marketing og marketing-automation lige fra rekruttering og automatiske flows til data-management, inbound-marketing og multi-channel marketing automation setups, skaber vi relevans, leads og forretning på tværs af kunderejsen.

Sociale Medier

Vi skaber salg, leads, øget kendskabsgrad og forbrugerindsigt via de sociale medier. Vi er bl.a. specialiseret i avanceret annoncering på Facebook og retargeting, Instagram ads, Linkedin og Snapchat.

CRO

Med fokus på øget omsætning, engagement og optimale brugeroplevelser, arbejder vi med at forbedre forbrugerens digitale oplevelser igennem UX-optimeringer, splittest, personalisering og analyser, som leder til mere salg og øget loyalitet. 

Content Marketing

Content er typisk en essentiel del af en digital marketing strategi. Vi hjælper med, ved brug af data og indsigt, at skabe og distribuere content til de rette brugere/segmenter, på det rette sted, den rette tid og i den rette kontekst. 

Growth Hacking

Growth hacking handler om at tænke kreativt med data og skabe eksplosiv vækst. Vi kombinerer kreativitet med digital marketing virkemidler til at få dit produkt, app eller service ud til flere og ultimativt vækste jeres forretning hurtigere.

Amazon & Affiliate

Vi hjælper med at afsætte og markedsføre jeres varer i eksterne salgskanaler såsom Amazon, affiliate-websites og markedspladser. Typisk med fokus på højest mulig ROI.

Strategi & Sparring

Med udgangspunkt i vores viden, erfaringer og teknologier, yder vi løbende rådgivning til virksomheder, der ønsker sparring om deres digitale indsats, muligheder og udfordringer fra førende specialister.